Over ons pijl Nieuws archief

Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten.

  • 3 november 2016 - NVC 2016: Transpute en Heijmans presenteren een kennissessie omtrent verkeershinder bij wegwerkzaamheden
    Op het Nationaal Verkeerskundecongres 2016 presenteren Heijmans en Transpute een kennissessie over het voorspellen, monitoren en evalueren van verkeershinder bij wegwerkzaamheden. De Wegwerkplanner, CapaciteitsCalculator en de Viewer zijn hierbij uiterst handige hulpmiddelen. Toch is er binnen de momenteel toegepaste methodiek nogal wat ruimte in de definities omtrent verkeershinder en zijn er meerdere interpretaties van de evaluatieresultaten mogelijk. We vragen ons af: Hoe kunnen we het voorspellen, monitoren en evalueren van verkeershinder bij werkzaamheden verbeteren? Na onze voordracht is er ruimte voor discussie. Dit is een zeer interessante sessie voor alle gebruikers van de Transputetools. We zien u graag op 3 november aanstaande in Zwolle.
  • 15 mei 2015 - Nuancering berichtgeving “flitsfile” A27
    Op 12 mei berichtten diverse media dat een politiecontrole op de A27 een file van 25 km(!) veroorzaakte. Dit leek ons wel heel sterk en dus hebben we eens goed gekeken naar de filebeelden van die dag en deze vergeleken met de reguliere file.
    Conclusie: Toeschrijven van 25 km file aan politiecontrole is niet terecht. Er is inderdaad meer vertraging, maar de file is niet veel langer dan normaal. Bovendien is er minder file voor de Merwedebrug. Bekijk de video van deze analyse.