Over ons pijl Nieuws archief

Transpute

Jaap van Toorenburg. Eigenaar en directeur van Transpute aan het woord:

"Toen ik in 1988 Transpute startte was dat, voor ons vakgebied, een bijzondere periode. Verkeer kon voor het eerst continu worden gemeten, er werd steeds meer gemeten en er ging een wereld aan nieuwe mogelijkheden open: voor nieuw onderzoek, voor beter begrip van de werkelijke problemen, voor regelarij en ga zo maar door. Mijn drijfveer was om vanuit een wetenschappelijke invalshoek met deze nieuwe mogelijkheden praktische problemen aan te pakken. Het gat tussen de problemen waar men in het veld mee worstelde en de toen nog zeer inadequate theorie was groot. Praktijkgericht onderzoek, dat kon het verkeer en het land hier vooruit helpen. En we hebben de nodige bijdragen kunnen leveren. Eerst met als backup mijn eigen achtergrond als breed georiënteerd natuurkundige, nu met een team.

Binnen Transpute worden eigen ideeën gewaardeerd en onderzocht. Zaken ter discussie stellen evenzeer, maar altijd met een constructief oogmerk. Het belangrijkste is kritisch blijven nadenken en kritisch blijven op jezelf. Begrijpen we het wel goed? Snappen we het probleem, het proces? Dat gebeurt in ons huidige team vanuit verschillende disciplines. Wie denkt bij wegverkeer aan een sterrenkundige, een politicus of een openbaar vervoer fanaat? Toch is het juist de mix van disciplines, slimme mensen, een up-to-date data centre en expertise die Transpute maakt tot een club die elke verkeerskundige uitdaging aan kan. Slimme en snelle oplossingen voor congestievraagstukken, dataverzamelingen en wetenschappelijk onderzoek, daarvoor zijn wij te allen tijde te porren".

Werken bij Transpute

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe benaderingen om verkeerskundige problemen op te lossen of applicaties te ontwikkelen die verkeerskundigen of beleidsmakers meer inzicht geven in verkeersprocessen. Lijkt het je wat om hier een bijdrage aan te leveren? Neem dan contact met ons op.

Medewerkers

Ons team bestaat uit 5 personen. Daarnaast werken we veel samen met diverse zzp-ers en andere bedrijven.

Jaap van Toorenburg - adviseur / directeur
Cees van Nieuwenhuize - systeemontwikkelaar / programmeur
Albert Nijenhuis - verkeerskundig adviseur
Mary Panagopoulou - verkeerskundig medewerker
Wybrand van der Meer - programmeur